MUNDIJAL 2018 Daleko ispred konkurencije

Engleski golman protiv Kolumbije prešao skoro jednak broj kilometara kao Lukaku protiv Japana

Index.hr
04.07.2018 17:10

Foto: AFP

Nakon silnih godina frustracija i neuspjeha, engleska nogometna reprezentacija je prvi put na Svjetskom prvenstvu izborila pobjedu boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je u osmini finala SP-a u Rusiji pobijedila Kolumbiju. 

Gordi Albion je do sada izgubio sve tri utakmice u kojima su izvodili jedanaesterce - 1990. godine u Italiji, 1998. u Francuskoj i 2006. u Njemačkoj. U Italiji su ispali u polufinalu od Njemačke, u Francuskoj od Argentine u osmini finala, a u Njemačkoj od Portugala u četvrtfinalu. 

Stoga i ne čudi što je pobjeda protiv Kolumbije u Engleskoj izazvala sveopće slavlje. Otočki mediji su utakmicu protiv Kolumbije prozvali "Čudom u Moskvi", a novi junak je postao golman Džordan Pikford (Jordan Pickford), koji je zaustavio udarac Karlosu Baki (Carlosu Bacci).

 - Džordan je reagirao fantastično, bila je to sjajna odbrana - kazao je selektor. 

Nakon meča pojavio se i jedan zanimljiv statistički podatak. Dobro je poznato da se prate svi statistički učinci nogometaša na jednom velikom takmičenju kao što je Svjetsko prvenstvo, pa tako i broj pretrčanih kilometara. 

Prema tim podacima, Pikford je daleko ispred konkurencije kod golmana. Protiv Kolumbije je prešao za golmana nevjerovatnih 7.468 metara što je daleko više od Danijela Subašića ili Kaspera Šmajhela (Kasper Schmeichel). Hrvatski golman je u meču protiv Danske prešao 4.577, a Danac 4.816 metara. 

Najviše fascinira činjenica da je Pikford prešao gotovo jednako kao napadač Belgije Romelu Lukaku protiv Japana. Lukaku je zabilježio 7.948 prijeđenih metara.

NA VRH