MUNDIJAL 2018

Hrvatskoj sudi Brazilac kojeg je savez suspendirao, a igrači zamalo pretukli

( AFP) Sandro Riki

Index.hr

5.7.2018

Sandro Riki (Sandro Ricci, 43) brazilski je sudija koji će voditi četvrtfinalni susret Hrvatske i Rusije koji se u subotu od 20 sati igra na Olimpijskom stadionu u Sočiju. Pomoćnici će mu biti sunarodnjaci Van Gase (Van Gasse) i De Kevaljo (De Carvalho), objavila je FIFA.

Žute kartone dao je Brozoviću i Rakitiću, ali Hrvatskoj je daleko važnije što joj je nakon zahvata na Mandžukiću dosudio penal za pobjedu 2:0 protiv Nigerije u prvom kolu grupe SP-a.

Osim ove utakmice, za koju je dobio dobre ocjene, Riki je na ovom SP-u vodio i derbi grupe C između Francuske i Danske. Ali tamo nije imao težak posao, jer su obje momčadi utakmicu posljednjeg kola u grupi igrale na nulu, da ne bi kompromitirale prolazak dalje.

I dok Riki na SP-u posao odrađuje bez zamjerki, u Brazilu je poznat po velikim greškama na utakmicama velikana. 

Prije dvije godine upropastio je derbi Rio de Žaneira između Fluminensea i Flamenga i to tako da je u derbiju Fla-Flu, jednom od najvećih gradskih uopće, teško oštetio prvi od dva kluba iz Rija.

Fluminenseovi igrači i navijači nikako mu ne mogu oprostiti što im je na kraju utakmice poništio regularan gol za 2:2 u posljednjoj utakmici prvenstva.

Nakon što je Fluminense zabio spomenut gol, uslijedio je prekid od 15 minuta. Riki je za to vrijeme dobio obavijest kako usporeni snimak pokazuje da gol nije regularan pa ga je poništio. 

Na to su igrači Fluminensea zamalo pretukli Rikija, kojeg je savez suspendirao na dva mjeseca.

Nije ovo jedini slučaj da je Rikija nakon njegovih odluka morala čuvati policija. Godine 2010. su ga nakon poraza kod Korintiansa okružili igrači Kruzeira. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.