NOGOMET

Bivši direktor Stare dame: Ronaldo je već prošao ljekarski pregled u Minhenu i novi je igrač Juventusa

Kristijano Ronaldo

Avaz.ba

5.7.2018

Kristijano Ronaldo (Cristiano) karijeru će nastaviti u redovima italijanskog prvaka Juventusa, tvrdnja je bivšeg direktora tog kluba Lučana Mođija (Luciano Moggi).

Nakon što su španski mediji u javnost pustili informaciju da portugalski napadač već neko vrijeme razgovara s italijanskim prvacima te da u Torinu traži kuću, u Italiji se počelo pričati o tome ima li smisla 33-godišnjaka platiti 100 ili više miliona eura, koliko je iznosila, vjeruje se, Juventusova ponuda Realu. 

Tačku na tu priču stavio je Mođi tvrdnjom da je, prema njegovim saznanjima, Ronaldo već potpisao nakon u tajnosti obavljenih ljekarskih pretraga u Minhenu. 

Uvrijeđen odštetom

Iz Juventusa demantija o toj temi nema. Sve što je stiglo iz najjačeg torinskog kluba jest da nemaju komentar, što baš i ne zvuči odveć uvjerljivo.

Inače, Ronaldo se na odlazak iz Madrida odlučio u januaru, nakon što je klub omogućio zainteresiranima – ovo se ne odnosi na direktnog konkurenta Barcelonu, bivši Ronaldov klub Mančester junajtet i (pre)bogati Pari Sen Žermen – da ga dovedu za ''tek'' 100 miliona eura. 

Portugalac je ovu brojku shvatio kao uvredu i tu donio konačnu odluku o odlasku, što se moglo zaključiti i iz njegovih riječi nakon osvajanja Lige prvaka, kada je kazao da je ''bilo lijepo nositi dres Real Madrida''.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.