MUNDIJAL 2018

Vardi upitan za meč protiv Švedske, Kavani bi trebao igrati protiv Francuske

Džejmi Vardi na utakmici protiv Kolumbije ( AFP)

Fena

5.7.2018

Engleski napadač Džejmi Vardi (Jamie Vardy) upitan je za utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, koju će "Gordy Albion" igrati protiv Švedske, zbog povrede mišića koju je dobio na meču protiv Kolumbije. 

Engleska je nakon boljeg izvođenja penala uspjela izboriti plasman u četvrtfinale takmičenja, a selektor Geret Sautgejt (Gareth Southgate) za meč protiv Šveda moći će računati na veznog igrača Fabiana Delfa (Fabiana Delpha), koji je nakratko otputovao u domovinu da bi prisustvovao rođenju kćerke.

Zvijezda Urugvaja Edinson Kavani (Edinson Cavani) također je pod znakom pitanja za meč četvrtfinala protiv Francuske. Kavani je povrijedio mišić lista noge na utakmici protiv Portugala koju je Urugvaj dobio 2:1, ali napadač bi ipak mogao igrati protiv Francuske.

Kavani je postigao oba gola u pobjedi Urugvaja protiv aktuelnih evropskih prvaka i sigurno je da bi njegov izostanak značajno oslabio južnoameričku selekciju.

Iz tabora selekcije Urugvaja su saopćili da su uvjereni da mogu sanirati povredu prije utakmice četvrtfinala koja će biti odigrana u petak, a nogometaš je obavio pregled magnetnom rezonancom koji je pokazao da mišić nije ozbiljnije povrijeđen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.