MUNDIJAL 2018

Brazilski navijači uvjereni u zavjeru: Šalju nam Srbijanca da nas izbaci sa SP-a

Milorad Mažić ( AFP)

Index.hr

5.7.2018

Srbijanski sudija Milorad Mažić izabran je za glavnog arbitra četvrtfinalnog susreta Svjetskog prvenstva u Rusiji između Brazila i Belgije u Kazanju 6. jula (20 sati).  

Brazilci protiv najboljeg srbijanskog sudije 

Međutim, brazilski novinari nezadovoljni su delegiranjem. Sumnjaju u kvalitetu sudije koji je minule sezone sudio finale Lige prvaka, kao i finale Konfederacijskog kupa protekle godine. 

Miloradu Mažiću i dalje spočitavaju što nije posegnuo za kartonom nakon što je Muhamed Salah stradao u duelu sa Sergijom Ramosom u finalu Lige prvaka.   

Također, kao krimen mu ubrajaju i poništen jedanaesterac za Senegal u okršaju s Kolumbijom nakon što se poslužio videotehnologijom. 

Južnoamerikanci vjeruju u zavjeru 

Brazilski navijači još su radikalniji u osudama pa smatraju kako je izbor Milorada Mažića zapravo urota Međunarodne nogometne federacije protiv Brazila. Bitno je naglasiti kako se svjetska krovna nogometna organizacija i najmnogoljudnija južnoamerička država još otprije gledaju poprijeko.  

Brazilce je strah da bi se Milorad Mažić (ne)svjesno mogao osvetiti Brazilu. 

Zar će nam suditi Srbijanac? Brazil je eliminirao Srbiju, a sada će srbijanski sudija eliminirati Brazil. Cijeli turnir nalik je na FIFA-in progon nad Brazilom. Bit će pravo čudo postanemo li prvaci - generalno je mišljenje brazilskih navijača, potpuno uvjerenih u zavjeru.  

Milorad Mažić na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sudio je utakmice grupne faze između Meksika i Južne Koreje (2:1) te Kolumbije i Senegala (1:0). Jedan je od kandidata za suđenje finala u Moskvi 15. jula, no izbor će uveliko ovisiti o odsuđenom meču Brazila i Belgije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.