NOGOMET

Oglasio se i menadžer slavnog igrača: Novi izazov za Ronalda

Ronaldo: Očekuje se dolazak u Torino

Avaz Sport

5.7.2018

Agent najboljeg svjetskog nogometaša Kristijana Tonalda (Cristian), Žorge Mendeš (Jorge Mendes), izjavio je da će, "ukoliko Ronaldo napusti Real Madrid, to biti novi izazov u njegovoj karijeri".

Mendeš je to kazao nakon bombastičnih medijskih najava da će najbolji nogometaš na svijetu promijeniti sredinu i iz Španije se preseliti u Torino.

Prema pisanju italijanskih i španskih medija, 33- godišnji napadač bi trebao doputovati u Torino u subotu te obaviti ljekarske preglede i zvanično biti predstavljen kao novi igrač prvaka Italije.

Prema tim navodima, Juventus će Realu, koji je aktuelni prvak Evrope, platiti između 100 i 120 miliona eura obeštećenja. 

- Ako Ronaldo ode iz Reala, on će biti beskrajno zahvalan klubu, predsjedniku, saigračima, medicinskom osoblju kao i navijačima - naveo je agent, prenosi "Football Italia".

Real je navodno potpisao džentlmenski ugovor u januaru sa višestrukim osvajačem Zlatne lopte po kojem mu dopušta da napusti Madrid, ali to ne uključuje klubove poput rivalske Barcelone te francuskog Pari Sen Žermena i engleskog Mančester junajteda. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.