MUNDIJAL 2018

Kejn: Kasnije ćemo pogledati kako se naši navijači raduju

AFP

B92

7.7.2018

Napadač Engleske Hari Kejn (Harry Kane) kaže da je pred Engleskom velika utakmica u polufinalu ko god joj bude protivnik i da će tek kasnije pogledati kako su engleski navijači proslavili plasman među četiri najbolje ekipe u Rusiji. 

Engleska je pobijedila Švedsku sa 2:0, golovima Megvajera (Harry Maguire) i Dele Alija (Dele Alli) iz 30. i 59. minuta i prošla u polufinale Svjetskog prvenstva prvi put još od 1990. godine.  

 - Znamo da još uvijek imamo veliku utakmicu ispred sebe - polufinale. Ali osjećamo se dobro, imamo samopouzdanja. Jednostavno moramo opet. Znam da navijači ovdje, ali i oni kod kuće - pogledat ćemo i neke snimke kasnije, za sada uživaju. Samo hoćemo da učinimo svoju zemlju ponosnom -  rekao je Kejn poslije utakmice.

Strijelac prvog gola Hari Megvajer kaže da je Engleska kontrolisala utakmicu i da su samo u završnici meča, Englezi postali pomalo "aljkavi".  

- Znali smo na čemu smo radili. Prekidi su za nas velika stvar, a i centaršut od Lindgarda za Dele Alija je nešto što smo radili na treningu, pa zasluge za to idu stručnom štabu, ali i igračima koji su to izveli - rekao je Megvajer.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.