MUNDIJAL 2018

Sautgejt zahvalio Murinju, Vengeru, Gvardioli... nakon plasmana u polufinale SP-a

Avaz Sport

7.7.2018

Engleska je glatkom 2:0 pobjedom protiv Švedske osigurala nastup u polufinalu Svjetskog prvenstva u kojem će igrati protiv Hrvatske.

Pobjedu Gordom Albionu donijeli su Maguire i Ali , a heroj je ponovno bio golman Džordan Pikford (Jordan Pickford) koji se istaknuo s nekoliko vrhunskih odbrana i time donio Englezima najbolji rezultat u proteklih 28 godina.

- Tokom godina smo u više navrata podcijenili Šveđane, ali danas smo napokon odigrali pravu utakmicu. Nije bilo lako nakon što smo se i fizički i emocionalno ispraznili u produžecima i penalima protiv Kolumbije. Presudila je izdržljivost naših igrača. Znali smo da ćemo većinu vremena imati loptu u nogama i sve se svelo na slamanje njihovog otpora", rekao je selektor Engleza Geret Sautgejt (Gareth Southgate) pa nastavio:

- Posebno sam zadovoljan Dele Alijem koji je pokazao kvalitetu nakon puno dobivenih kritika. Okrećemo se polufinalu. Nemamo slavnih zvijezda u momčadi i svjetskih klasa. Ne još. Imamo skupinu dobrih, mladih igrača koji su na najvećoj svjetskoj pozornici pokazali da mogu biti hrabri s loptom, igrati na pravi način i biti mentalno jaki kada je potrebno. Kroz godine će postajati samo još bolji.

- Fascinatno je da smo u polufinalu, a imamo samo 33 posto Engleza u ligi! Velika je sreća što naši mladi igrači za trenere imaju veličine poput Kontea, Klopa, Pepa, Murinja, Poketina, Vengera..."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.