MUNDIJAL 2018

Rekorder po broju nastupa: Ignaševič nakon poraza od Hrvatske objavio da odlazi u penziju

Agencije

Fena

8.7.2018

Rekorder po broju nastupa za rusku nogometnu reprezenatciju, 38-godišnji Sergej Ignaševič objavio je u nedjelju da odlazi u igračku penziju, nakon što je njegova ekipa poražena od Hrvatske u trileru jedanaesteraca u četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva odigranom u Sočiju.  

- Ovo je bilo moje posljednje Svjetsko prvenstvo, moj posljednji turnir i moja posljednja utakmica u karijeri. Da se nije radilo o Svjetskom prvenstvu, mislim da bih već i prije završio karijeru - izjavio je Ignaševič u videoporuci objavljenoj na društvenoj mreži.

Ignaševič je cijelu karijeru proveo igrajući za ruske klubove, a od 2004. godine do kraja karijere nosio je dres moskovskog CSKA, s kojim je 2005. godine, kao kapiten ekipe, osvojio tadašnji Kup UEFA.

Za rusku reprezentaciju odigrao je rekordnih 127 utakmica i postigao osam pogodaka.

- Svjetsko prvenstvo je bilo veliki motiv za mene. Osjećam radost, osjećam se ispunjeno, jer završavam karijeru na vrhuncu. Igrao sam u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, u odličnom timu, s odličnim trenerom, sa suigračima koji su dali sve od sebe - rekao je jedan od trojice uspješnih izvođača jedanaesteraca za Rusiju, što ipak nije bilo dovoljno za pobjedu nad Hrvatskom.

- To je nogomet, igra u kojoj je sve moguće. No, niko nije bio nezadovoljan, ni u svlačionici, ni na terenu - dodao je Ignaševič i otkrio planove za budućnost:

- U decembru namjeravam dobiti trenersku licencu. Želio bih postati trener, i to dobar - kazao je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.