MUNDIJAL 2018

Dalić: Hodamo po Rusiji već mjesec, bilo je vrijeme da dođemo u Moskvu

Avaz Sport

8.7.2018

Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je u Moskvu dan nakon pobjede Hrvatske protiv Rusije i plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva.

Novinarima se na presici obratio selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

"Engleska je dobra reprezentacija s puno mladih igrača. Lako su dobili sve s dobrom igrom. Bit će težak protivnik i imamo respekt prema njima. Koliko god da imamo respekt prema njima, tako imamo i prema sebi, ne bojimo se nikoga, pa ni Engleske", rekao je Dalić na početku presice najavivši tako Englesku.

Engleski novinar u jednom se trenutku pobunio zašto Dalić na pitanja odgovara na hrvatskom, ne na engleskom jeziku. Glasnogovornik mu je odgovorio da je to iz poštovanja prema hrvatskim medijima, da Dalić jako dobro govori engleski, bolje od njega, ali da se na presici Vatrenih odgovara na hrvatskom jeziku.

O stanju unutar momčadi, tome koliko su se igrači potrošili.

"Potrošili smo se jako puno. Izgubili smo puno energije u te dvije zadnje utakmice. Polufinale za tri dana, to je problem, ali napravit ćemo sve za rekuperaciju. Imam povjerenje u igrače koji će biti na raspolaganju. Neće nam biti lako. Trud koji smo uložili u ove dvije utakmice će biti poblem jer nije lako osposobiti ekipu nakon toga. Ali naći ćemo energiju za polufinale", objasnio je selektor.

Koji igrači imaju problema? Kako je doći u Moskvu?

"Problema imaju svi, neki nisu spavali, neki se nisu dovoljno odmorili od utakmica i putovanja. Ali mi stalno pronalazimo novu snagu i energiju. Došli smo teškim putem do Moskve uz puno truda, puno muke, ali mi smo to zaslužili. Imamo takve igrače i takvu reprezentaciju. Veliki frajeri su otišili doma, ostali su radnici, oni koji su dali sve od sebe. Zašto je čudno da smo u Moskvi, među četiri najbolja? Hodamo po Rusiji već mjesec dana, bilo je vrijeme da dođemo u Moskvu", odgovorio je Dalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.