MUNDIJAL 2018

Modrić u Rusiji dobio veliki mural - uz Mesija, Ronalda i Nejmara

Screenshot

Fena

9.7.2018

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dobio je u ruskom gradu Kazanju veliki mural uz najveće nogometne zvijezde današnjice Argentinca Lionela Mesija (Lionel Messi), Portugalca Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo) i Brazilca Nejmara (Neymar). 

Modrić na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igra nogomet života i Rusi su ga svrstali uz bok najvećim nogometašima današnjice. 

Hrvatski kapiten je na dosadašnjem dijelu prvenstva tri puta biran za igrača utakmice - protiv Nigerije, Argentine i protiv Rusije - čime je iskočio i među glavne kandidate za "Zlatnu loptu", nagradu za najboljeg igrača SP-a, koju Međunarodna nogometna federacija (FIFA) službeno dodjeljuje od 1982. godine.

Među osvajačima ove prestižne nagrade su bili Lionel Mesi, Zinedine Zidane, Ronaldo, Romario, Dijego Maradona...

Modrić je ove godine u dresu Real Madrida osvojio svoju četvrtu Ligu prvaka, a u dresu 'Kraljevskog kluba' osvojio je ukupno čak 14 trofeja. Šest trofeja je ovojio u dresu zagrebačkog Dinama, a sada sjajnu karijeru ima priliku okruniti i pokalom u dresu hrvatske vrste.

Kazanj je jedan od gradova domaćina u kojima su se igrale utakmice Svjetskog prvenstva, no Hrvatska nije igrala u tom gradu.

U Kazanju su željeli obilježiti SP crtanjem murala na pročeljima zgrada, a nakon Ronalda, Mesija i Nejmara, tu čast je dobio i Modrić.  

Zanimljivo, Modrić je prije početka SP-a dobio mural i u Libanonu. U glavnom gradu Bejrutu osvanuo je golemi mural posvećenim najvećim zvijezdama SP-a. Libanonci su odabrali osam zvijezda, a među njima i kapetana Vatrenih. Modrić je u društvu Nejmara, Kristijana Ronalda, Lionela Mesija, Mohameda Salaha, Antoana Grizmana (Antoine Griezmann), Serhija Ramosa i Tomasa Milera (Thomas Müller).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.