NOGOMET

Otac savjetuje Ezila da više nikada ne igra za Njemačku

Bild

B92

9.7.2018

Musafa Ezil (Mustafa Özil), otac dugogodišnjeg reprezentativca Njemačke Mesuta (Mesut Özil), izjavio je da njegov sin nikada više ne bi trebao igrati za nacionalni tim.

Ezil, koji ima 29 godina, jedan je od igrača koji je najviše bio kritiziran za nastupe na Mundijalu u Rusiji, gdje se Njemačka obrukala i nije prošla ni grupu.

Osim toga, igraču Arsenala se zamjerilo što se sastao s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdoğan), a kap koja bi mogla preliti čašu je izjava tim-menadžera "Elfa" Olivera Birhofa (Oliver Bierhoff). 

On je izjavio da bi Ezila i Gundoana (İlkay Gündoğan) mogli izbaciti iz nacionalnog tima zbog slike s predsjednikom Turske.  

Na sve to reagirao je otac Mesuta Ezila.

Mora sam odlučiti, ali da sam na njegovom mjestu, rekao bih im 'hvala na svemu, ali to je to'. Jednostavno bih se povukao, ali to je samo moje lično mišljenje - rekao je Mustafa Ezil za "Bild".  

Otac poznatog njemačkog fudbalera ističe da je Mesut dao mnogo za nacionalni tim Njemačke i da nije zaslužio ovakav tretman.  

Njemačka, koja je i dalje aktuelni šampion svijeta, nije uspjela proći grupu na Mundijalu, pošto je zauzela posljednje mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.