MUNDIJAL 2018

Ognjen Vukojević izbačen iz hrvatskog štaba na SP-u

Ognjen Vukojević i Zlatko Dalić

Večernji.hr

9.7.2018

Ognjen Vukojević izbačen je iz stručnog štaba Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Objavio je to HNS na svojim stranicama. 

Domagoj Vida nakon pobjede Hrvatske protiv Rusije s Ognjenom Vukojevićem snimio je video u kojem viče: ''Slava Ukrajini!'' 

Kako je to uzvik koji koriste ukrajinski vojnici te nacionalisti, FIFA je pokrenula istragu te ih je na kraju samo opomenula.

No, HNS je odlučio razriješiti Vukojevića dužnosti. 

- Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak. Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u štabu hrvatske reprezentacije, gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo. 

Hrvatski nogometni savez ovim se putem izvinjava ruskoj javnosti za postupak člana štaba reprezentacije. Ovim putem Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se izvinjavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije - piše HNS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.