MUNDIJAL 2018

Veliki problemi u reprezentaciji Hrvatske uoči ogleda sa Engleskom

Index.hr

9.7.2018

Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dejan Lovren propustili su trening hrvatske reprezentacije dva dana prije susreta protiv Engleske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Vrsaljko ima problema s koljenom, Subašića muči istegnuće mišića, dok je Lovren dobio poštedu iz predostrožnosti.

Nažalost, za Vrsaljka je upitno hoće li se oporaviti do srijede, Subašić ima više šansi za nastup, dok će Lovren najvjerovatnije predvoditi hrvatsku odbranu u susretu protiv Engleske.

Ukoliko Vrsaljko ne bude spreman, na njegovoj poziciji bi mogao zaigrati Domagoj Vida, a kao štoper Vedran Ćorluka. Vida je na tom mjestu odigrao nedavno u pripremnoj utakmici protiv Brazila u Liverpulu početkomjuna.

Na mjestu desnog beka bi mogao nastupiti i Tin Jedvaj, ali teško je vjerovati da će ga Dalić gurnuti u sastav u tako važnoj utakmici gdje Hrvatsku očekuju možda i najveća iskušenja na dosadašnjem dijelu Mundijala.

Vrsaljko je povrijedio koljeno u 88. minutu utakmice protiv Rusije nakon čega je zamijenjen.

Protiv Rusije je problema imao i Subašić koji se požalio na probleme sa zadnjom ložom. Hrvatskoj "jedinici" se morala ukazati pomoć i u jednom trenutku se činilo kako će i napustiti teren, ali je golman Monaka stisnuo zube i sjajno odradio svoj posao do kraja. Prema vijestima koje dolaze iz hrvatskog tabora, Subašić bi u srijedu trebalo da nastupi.

Hrvatsku do utakmice očekuje još jedan trening i to u utorak na stadionu Lužnjiki. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.00 sati po hrvatskom vremenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.