MUNDIJAL 2018

FIFA kaznila Vukojevića zbog poruke Ukrajini

Index.hr

9.7.2018

Disciplinska komisija Svjetske nogometne federacije odlučila je kazniti Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15 hiljada švicarskih franaka zbog kontroverzne poruke nakon pobjede Hrvatske nad Rusijom u Sočiju prije dva dana. 

Vukojević, nekadašnji igrač kijevskog Dinama i član stručnog štaba reprezentacije Hrvatske, zajedno s Domagojem Vidom snimio je poruku u kojoj su pobjedu nad Rusijom posvetili Ukrajini i kijevskom Dinamu, u kojemu je igrao i Vida.

Poruka je u medijima dobila politički kontekst zbog napete situacije između Rusije i Ukrajine, a nakon burnih reakcija iz Rusije, HNS je brzo reagirao i izbacio Vukojevića iz stručnog štaba, prenosi Index.hr

FIFA je jučer službeno opomenula Domagoja Vidu zbog incidenta, ali ga nije kaznila. Vukojević je tako dobio dvostruku kaznu.

"Dosadašnji saradnik stručnog štaba hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen. FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovo lično javno izvinjenje. Istovremeno, FIFA mu je izrekla upozorenje te najavila strože sankcije ukoliko se ovakav incident ponovi, stoji u novom priopćenju HNS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.