MUNDIJAL 2018

Nakon kraha u Rusiji i slike s Erdoanom, Nijemci uvjereni da Ozil definitivno odlazi iz reprezentacije

AFP

Telegraf.rs

10.7.2018

Njemačka reprezentacija ostaje bez svog dugogodišnjeg veznog igrača Mesuta Ozila (29), sudeći prema njemačkim medijima, tačnije informaciji koju je objavio novinar njemačkog Sky Sporta Mark Behrenbek (Marc Behrenbeck).

Navodno, Ozil je već donio tu odluku, a saopćit će je u narednim danima.

On je jedan od igrača koji se našao na najvećem udaru njemačkih navijača i prije nego što je uslijedio krah na Mundijalu, zbog sada već dobro poznate fotografije s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom (Recep Tayyip Erdogan), koga smatra svojim predsjednikom.

Polako je gubio i povjerenje kod Leva (Joachim Löw), koji ga nije ni uvrstio u sastav za meč sa Švedskom, a nakon meča s Meksikom umalo je ušao u klinč s nekolicinom navijača. 

Sve to, na kraju i debakl u Rusiji, doprinijelo je da Ozil "digne ruke" od nacionalnog tima i posveti se klupskoj karijeri, sudeći prema posljednjim informacijama.

- Mislim da Ozil nema budućnost u nacionalnom timu - napisao je spomenuti novinar, sagledavajući čitavu situaciju u vezi s Ozilom.

- Ne zbog igara, već zbog okolnosti koje ga okružuju, i kritika. Mislim da će se uskoro povući. On je igrač koji se, znate to, brzo uznemiri, ne voli kritike, ne voli uopće pričati. On već misli da mu je učinjena nepravda i to je najveći problem s njim u ovom trenutku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.