MUNDIJAL 2018 Hiljade navijača na dočeku

Urugvajci dočekani kao heroji, navijači skandirali tragičaru Musleri

index.hr
10.07.2018 17:10

Foto: Sreenshot

Urugvaj je odigrao odlično prvenstvo, no ipak nije mogao dalje od četvrtfinala. Francuska je pobijedila 2:0, a za drugi gol "Trikolora" krivnju je snosio golman Urugvaja Fernando Muslera. 

Utakmicu bez puno prilika odlučili su neigranje ozlijeđenog Edinsona Kavanija (Cavani) i golmani - odbrana prvenstva, koju je u posljednjoj minuti prvog dijela izveo francuski vratar Ugo Loris (Hugo Lloris), i najgori golmanski kiks na SP-u, djelo Muslere u 62. minuti. 

Francuzi su u 62. minuti postavili konačan rezultat. Strijelac je bio Antoan Grizman (Griezmann). Ili bolje reći - Fernando Muslera. Grizman je šutirao s više od 20 metara i to nije bilo loše, ali šut je bio prije svega iz očaja jer nije imao druge opcije. Lopta je išla pravo u Muslera po sredini gola, ali neshvatljivo mu je prošla kroz ruke i ušla u mrežu.

Francuzi su ušli u polufinale i večeras će igrati s Belgijom za finale SP-a, dok su Urugvajci otišli kući, gdje su dočekani kao heroji. Hiljade navijača dočekale su urugvajsku reprezentaciju, a najviše ovacija zaradio je upravo tragičar protiv Francuske – Fernando Muslera.

NA VRH