MUNDIJAL 2018

Sautgejt stajl - Englezi poludjeli za prslucima

AFP

Sportske.net

10.7.2018

Veliki profit ostvarile su tokom prethodne dvije sedmice radnje koje u ponudi imaju prsluk kakav nosi selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt (Gareth Southgate).

Radi se o prsluku koji nije nimalo jeftin, barem ne za naše uvjete života, ali Englezi poslije sjajnih rezultata koje je "Gordi Albion" napravio na Mundijalu ne žale novac. 

Mnogi navijači koji su se danas zaputili za Rusiju na sebi su imali prsluk kakav nosi selektor Engleske Geret Sautgejt, a mnoge radnje na Otoku već su obavijestile kupce da na "lageru" više nemaju raspoloživih komada ovog odjevnog predmeta.

Sautgejt je ovaj stil odijevanja predstavio još tokom kvalifikacija za Mundijal, ali to nikome nije bilo zanimljivo sve dok Engleska nije stigla na korak od plasmana u finale planetarne smotre. 

Govorili smo o cijeni, prsluk koji nosi Geret Sautgejt košta 65 funti, ali se više ne može poručiti ni putem interneta. U online ponudi ostale su još samo XXL veličine, ali se i one lagano rasprodaju.

Zanimljivo je i to da Englezi žele da ustanove "dan prsluka", i to u srijedu, 11. jula, na dan kada Engleska igra protiv Hrvatske u polufinalu Mundijala. 

Očigledno je da ćemo tokom sutrašnje polufinalne utakmice između selekcija Engleske i Hrvatske na tribinama moći da vidimo veliki broj pristalica otočke selekcija koji će na sebi imati prsluk kakav nosi Sautgejt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.