Radnici ''Fiata'' štrajkuju zbog Ronalda

Fena
11.07.2018 14:17

Foto: Ronaldo: Napustio Real i otišao u Juve

Radnici italijanskog proizvođača automobila ''Fiat'' najavili su štrajk zbog transfera Kristijana Ronalda (Cristiano) u Juventus. 

Naime, vjeruje se da će kompanija ''Exor'', koja je vlasnik ''Fiata'' i ''Ferrarija'', platiti dio Ronaldovog transfera, a sindikat radnika ''Unione Sindacale di Base'' ogorčen je odnosom kompanije prema radnicima, javlja Football Italia.

- Nedopustivo je da radnici nastavljaju ekonomski ispaštati, a kompanija troši milione eura na dovođenje igrača. Rečeno nam je da su vremena teška, ali dok mi stežemo kaiševe, kompanija odluči uložiti tolike novce u jednog čovjeka - saopćili su radnici i upitali je li pošteno da jedna osoba zarađuje milione dok hiljade porodica teško izdrže do polovine mjeseca.

U saopćenju radnika se dodaje da su ''Fiatovi'' radnici generacijama gradili kompaniju, a da su zauzvrat dobili živote pune bijede te da bi kompanija trebala uložiti novac u nove modele automobila koji bi osigurali budućnost hiljadama ljudi.

Zbog svega navedenog, sindikalisti ''Unione Sindacale di Base'' koji rade u fabrici FCA Melfi najavili su štrajk od 15. do 17. jula.

NA VRH