MUNDIJAL 2018

Zlatko Dalić nije u zraku, ide iz utakmice u utakmicu

Avaz Sport

11.7.2018

Prvi dio prvenstva, u grupnoj fazi, gledali smo promjenljiv fudbal. Tu je bilo nekih dobrih utakmica, od kojih bih izdvojio Portugal i Španiju, koji su pružili fantastičnu partiju. U prvom dijelu sam vidio i dobru igru Belgije, ekipe koja je iz utakmice u utakmicu išla u bolju formu. Imamo jednu Hrvatsku sa odličnom ekipom i bez obzira što su mnogi favorizirali Brazil i Argentinu, mislim da su naši susjedi pružili mnogo bolje igre.

Španija je u prvenstvu igrala slabije, mijenjali su selektora neposredno pred Mundijal. Velika greška je bila i kod Srbije, koja je dala otkaz Slavoljubu Muslinu koji ih je predvodio u kvalifikacijama. Za mene je iznenađenje bila Rusija, ali su pružali dobre partije. Najbolju protiv Hrvatske.

Moj je favorit Hrvatska i ovo prvenstvo navijam za njih. Imaju izvanrednog selektora Zlatka Dalića, čovjeka koji dobro stoji na zemlji, nije u zraku. Mnogi selektori bi već počeli da se hvale, međutim, on je jedan dobar strateg i trener. Ide iz utakmice u utakmicu, dobro ih priprema.

Igrači se brzo regeneriraju, oporave. Nije problem vrhunskim igračima odigrati takve utakmice u četiri–pet dana. Posebno danas, kada imaju sve mogućnosti da se oporave. Što se tiče igre napadača na ovom prvenstvu, prije svega se sve svodi na kolektivnu igru. Kolektiv ipak pobjeđuje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.