MUNDIJAL 2018 Osvrt - Za "Avaz" piše: Mersed Kovačević

Zlatko Dalić nije u zraku, ide iz utakmice u utakmicu

Autor: Avaz Sport
11.07.2018 15:23
A
A
A

Prvi dio prvenstva, u grupnoj fazi, gledali smo promjenljiv fudbal. Tu je bilo nekih dobrih utakmica, od kojih bih izdvojio Portugal i Španiju, koji su pružili fantastičnu partiju. U prvom dijelu sam vidio i dobru igru Belgije, ekipe koja je iz utakmice u utakmicu išla u bolju formu. Imamo jednu Hrvatsku sa odličnom ekipom i bez obzira što su mnogi favorizirali Brazil i Argentinu, mislim da su naši susjedi pružili mnogo bolje igre.

Španija je u prvenstvu igrala slabije, mijenjali su selektora neposredno pred Mundijal. Velika greška je bila i kod Srbije, koja je dala otkaz Slavoljubu Muslinu koji ih je predvodio u kvalifikacijama. Za mene je iznenađenje bila Rusija, ali su pružali dobre partije. Najbolju protiv Hrvatske.

Moj je favorit Hrvatska i ovo prvenstvo navijam za njih. Imaju izvanrednog selektora Zlatka Dalića, čovjeka koji dobro stoji na zemlji, nije u zraku. Mnogi selektori bi već počeli da se hvale, međutim, on je jedan dobar strateg i trener. Ide iz utakmice u utakmicu, dobro ih priprema.

Igrači se brzo regeneriraju, oporave. Nije problem vrhunskim igračima odigrati takve utakmice u četiri–pet dana. Posebno danas, kada imaju sve mogućnosti da se oporave. Što se tiče igre napadača na ovom prvenstvu, prije svega se sve svodi na kolektivnu igru. Kolektiv ipak pobjeđuje.