NOGOMET

Liga prvaka: Šesta šansa za Mostarce

Miše: Prvak BiH spreman za iskušenje u Slovačkoj

Avaz Sport

11.7.2018

Zrinjski još čeka na prolaz prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u šestom pokušaju na tom putu danas (18 sati) u Trnavi mu stoji slovački prvak Spartak.

Nepisano pravilo

Nakon što su prethodnih godina prema nepisanom pravilu prvu utakmicu uvijek igrali u Mostaru, ovog puta „Plemići“ će prvih 90 minuta dvomeča odraditi u gostima i to na stadionu Antona Malatinskeho, trenutno najljepšem stadionu u Slovačkoj, kapaciteta 19.200 gledaoca, koji će zbog kazne Evropske nogometne federacije (UEFA) danas biti prazan.

- U posljednje vrijeme kao član stručnog štaba reprezentacije Hrvatske sam nekoliko puta igrao takve utakmice. Atmosfera definitivno nije nogometna i teško je reći je li to naša prednost ili ne - izjavio je trener Zrinjskog Ante Miše, koji će danas imati službeni debi na klupi našeg prvaka.

Manji pritisak

Za razliku od prethodnih evropskih avantura, Mostarci će ovog puta biti pod manjim pritiskom, jer eventualna eliminacija od Spartaka neće značiti oproštaj od međunarodne scene jer će poraženi klub nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

- Ne smijemo razmišljati o eliminaciji, nego moramo napraviti sve kako bismo prošli Spartak. Iskreno vjerujemo da ćemo uspjeti - istakao je Miše.

Nećemo kalkulirati 

Miše je naglasio da danas neće kalkulirati i čuvati početnih 0:0.

- Naravno, čeka nas teška utakmica, jer i Spartak ima svoje opravdane ambicije, ali čvrsto vjerujem u svoju momčad - dodao je Miše, koji će Spartaku gotovo sigurno suprotstaviti momčad koja je počela u posljednjoj provjeri protiv Radnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.