EVROPSKA LIGA

Sarajevo savladalo Banants golovima Ahmetovića i Halilovića

Nogometaši FK Sarajevo

Fena

11.7.2018

Fudbaleri Sarajeva savladali su ekipu Banantsa iz Jerevana 2:1 u prvom susretu 1. pretkola Evropske lige.

Sarajevo je na gostujućem terenu u Jerevanu pokazalo da je dosta kvalitetniji protivnik od ermenskog tima.

Izabranici Husrefa Musemića preuzeli su inicijativu od prve minute susreta i gradili napade koji su u ranim minutama meča rezultirali pogocima.

Sarajevo postiže prvi gol već u 16. minuti susreta, a strijelac je bio Mersudin Ahmetović, koji je glavom matirao golmana Banantsa.

Sarajevo je nastavilo igrati dobro, a do novog pogotka dolazi u 21. minuti, kada je odličan kontranapad krunisao Emir Halilović.

U tim trenucima je izgledalo da ermenski tim nema šta tražiti u meču protiv Sarajlija i da prednost gostiju do kraja utakmice može samo rasti.

Ipak, Banants dolazi do pogotka u 34. minuti, kada je Vagan Ajvažan (Vahagn Ayvazyan) postiže gol iz slobodnog udarca. Njegov udarac nije bio toliko snažan i precizan, međutim, imao je čudan efej i "prevario" je golmana Pavlovića.

Nošeni pogotkom, domaći su nastavili napadati protivnika i do kraja poluvremena su imali još dvije dobre prilike za postizanje gola. Ipak, mreže su mirovale te se na odmor otišlo s prednošću Sarajeva od 2:1.

Početkom drugog poluvremena Banants je ponovo zaprijetio preko Ajvažana, koji s velike udaljenosti silovitim udarcem pogađa stativu Pavlovićevog gola.

Ermenci su u drugom poluvremenu nastojali da dođu do izjednačenja, njihovi napadi uglavnom su se bazirali na dugim loptama ubačenim u šesnaesterac protivnika, ali odbrana Sarajeva uglavnom je bez većih problema otklanjala opasnost.

Igrači Sarajeva u drugom poluvremenu nisu ozbiljnije pokušavali doći do trećeg gola, uglavnom su se fokusirali na odbranu svog i očuvanje prednosti koja bi im donijela veliku prednost pred revanš u Sarajevu.

Do kraja meča većih prilika za promjenu rezultata nije bilo, Sarajevo je očuvalo prednost pred revanš koji će za sedam dana biti odigran na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.