TRANSFERI

Mbape prijeti odlaskom iz Pariza: Francuski napadač nezadovoljan u klubu

Avaz Sport
13.07.2018 06:41

Foto: Mbape: Smeta mu nadimak iz „Nindža kornjača“

Nije tajna da francuski reprezentativac Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) nije zadovoljan u Pari Sen Žermenu, odnosima u svlačionici, klanovima, ponašanjem zvijezde Nejmara (Neymar) 

Dobio je nadimak Donatelo po liku iz „Nindža kornjača“ i čak su mu poklonili njegovu masku poslije jedne utakmice u novembru.

Međutim, to se mladom napadaču nije svidjelo, pogotovo izrugivanje i nadimak. Ne voli način na koji se šale Brazilci, a Danija Alveša (Alves) je nekoliko puta upozorio da ga tako ne zove.

Sa Nejmarom se zakačio u svlačionici nakon jednog meča kada mu Brazilac nije dodao loptu, a smeta mu i način na koji se Nejmar i ostali Brazilci odnose prema Urugvajcu Edinsonu Kavaniju (Cavani).

Zbog toga se već nekoliko sedmica čuju glasine da je njegova majka Fajza Lamari (Fayza) preuzela stvar u svoje ruke i da prijeti Parižanima da će tražiti transfer ako ne dovedu ured Brazilce.

"El Pais" piše da je ona kontaktirala i neke menadžere kako bi ispitala situaciju. Nije u pitanju novac, već odnos prema njenom sinu. Mladi Mbape je čvrsto na zemlji i nikada se ni dok je igrao u Monaku nije isticao, niti skretao pažnju na sebe van terena.

Klubova koji su zainteresirani ne nedostaje, rado bi ga doveli Real, Barcelona, Mančester junajted, Mančester siti i Bajern.

Pari Sen Žermen će vjerovatno odbiti da proda Mbapea, ali bi situacija mogla postati napeta jer Nejmar pokušava istisnuti Kavanija iz kluba. Njegova majka pristala bi i na manji novac nego što ima u Parizu kako bi ga izvukla iz zatrovane atmosfere.

NA VRH