MUNDIJAL 2018

Dalić euforičan: Mi smo svjetsko čudo!

Avaz Sport

12.7.2018

Hrvatska je izborila finale Svjetskog prvenstva prvi put u historiji.

U nedjelju će s Francuskom igrati za naslov prvaka svijeta. Hrvatski nogometaši su sinoć 2:1 u produžecima pobijedili Englesku golovima Perišića i Mandžukića.

Zlatko Dalić je dan nakon još jedne senzacionalne pobjede izašao pred novinare koji su ga dočekali velikim aplauzom.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili, bili smo bolja momčad u drugom dijelu i produžecima. Stalno govorimo o respektu kojeg pokazujemo svim suparnicima, očekujemo da i oni pokažu respekt prema nama. Možda engleski mediji nisu pokazali respekt prema hrvatskoj reprezentaciji, ali zaslužili smo ga, pogotovo kad pogledate u kojim klubovima igraju naši igrači. To je za njih bio dodatni motiv, međutim imali smo i mimo toga motiva za plasman u finale i da učinimo sretnima naše navijače i državu - rekao je Dalić na početku presice i nastavio brojnim inozemnim novinarima objašnjavati neočekivani uspjeh Hrvatske.

"Prijateljske utakmice koje smo igrali prije SP-a su bile izvrsno iskustvo, bilo je polemika među novinarima, ali tada sam rekao da nije bilo dobro, da igrači moraju promijeniti svoj stav i igru, da moramo biti bolji ako želimo proći skupinu na SP-u. Takve utakmice su nam jako pomogle u pohodu na finale SP-a", rekao je Dalić.

- Kad pogledate uvjete u kojima radimo i egzistiramo onda smo svjetsko čudo, fenomen!

"S ovim finalom smo ušli u historiju kao najmanja zemlja nakon Urugvaja koja je igrala u finalu, a kad pogledate uvjete u kojima radimo i egzistiramo onda smo svjetsko čudo, fenomen! Za tri mjeseca protiv Engleske igramo u Ligi nacija, a u Hrvatskoj nemamo gdje igrati tu utakmicu. Nemamo pravi stadion. To je svjetsko čudo. Ali imamo srce, ponos, takve igrače... Ovo je jedan od najvećih sportskih uspjeha Hrvatske kao države. Imamo i druge velike sportaše, ali kad znamo koliko nogomet znači u svijetu, onda je ovo planetarni uspjeh. Ponosan sam da je pod mojim vodstvom ova reprezentacija došla do kraja. Dvadeset godina smo živjeli u sjeni 'Vatrenih'", dodao je selektor Hrvatske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.