MUNDIJAL 2018

Ivan Perišić: Ostvario sam snove iz Omiša otprije 20 godina

Mandžukić i Perišić: Kreatori historijskog trijumfa „Vatrenih“

Avaz Sport

13.7.2018

Hrvatski napadač Mario Mandžukić, koji je postigao pobjedonosni gol u polufinalu protiv Engleske u 109. minuti, istakao je da "Vatreni" igraju kao lavovi i da će tako biti i u finalu.

- Volim velike utakmice pa se onda dogodi i da se u njima istaknem. No, najvažnija je ekipa. Nismo svjesni šta smo napravili, ovo je čudo. Ma nije čudo, ovo mogu samo velike momčadi. Nakon vodstva Engleza uspjeli smo se vratiti i pobijediti. Najveći pritisak je bio u osmini finala, a sada uživamo u igri, igramo kao lavovi, a tako će biti i u finalu – kazao je oduševljeni Mandžukić.

Najbolji pojedinac na susretu ipak je bio krilni napadač Ivan Perišić. Prvo je u 68. minuti majstorski pogodio za 1:1, da bi u produžetku asistirao Mandžukiću i to glavom.

- Plasman u finale mnogo znači za malu zemlju kao što je Hrvatska. Ponovo smo slabije ušli u utakmicu, ali još jednom smo pokazali karakter – istakao je Perišić i dodao:

- Prije 20 godina sam u Omišu pratio utakmice u hrvatskom dresu i sanjao da igram za reprezentaciju i zabijam gol koji nas vodi u finale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.