MUNDIJAL 2018

Modrić, Mbape i Grizman glavni kandidati za ''Zlatnu loptu''

Luka Modrić

Fena

14.7.2018

Iako uporno već danima ponavlja kako ga individualne nagrade ne zanimaju, kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić jedan je od glavnih kandidata za ''Zlatnu loptu'', koja se dodjeljuje najboljem igraču Svjetskog prvenstva.

- Ne razmišljam o tome, najvažniji mi je uspjeh reprezentacije, želimo napraviti nešto veliko. Pojedinačne nagrade mi nisu važne. One su vrijedne, ali ne razmišljam o njima - kazao je Luka.

Modrić je na ovom prvenstvu jedini tri puta biran za igrača utakmice. Nagradu je dobio nakon Nigerije, Argentine i Rusije. Njegovi najveći konkurenti su Francuzi Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) i Antoan Grizman (Antoine Griezmann), a obojica su po dva puta birani za igrača utakmice. 

Dio stručnjaka u krug kandidata za "Zlatnu loptu" bira i engleskog napadača Herija Kejna (Harry Kane), trenutno prvog strijelca prvenstva sa šest golova.

O pobjedniku će odlučiti FIFA-ina komisija u kojoj su Bora Milutinović (73), Brazilac Karlos Alberto Pereira (Carlos Parreira, 75), Holanđanin Marko van Basten (Marco, 53), Nigerijac Emanuel Amunike (Emmanuel, 47) i Škot Endi Roksburg (Andy Roxburg, 74).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.