REPREZENTATIVCI

Pjanić ostaje u Juventusu: Igranje uz Ronalda važnije od miliona

Pjanić: Novi ugovor u Torinu

Avaz Sport

14.7.2018

Miralem Pjanić neće ovog ljeta mijenjati klupsku sredinu, tvrdi internetski portal "SportItalia". 

Naglašava se da je bosanskohercegovački veznjak svjetske klase dogovorio ostanak u Juventusu koji će mu za novi ugovor do 2023. godine plaćati šest miliona eura po sezoni.

Veliko pojačanje 

Time su, dodaju isti izvori, utišane glasine o novom spektakularnom transferu s obzirom na to da su sjajnog nogometnog "Zmaja" u svojim redovima željeli vidjeti još neki od najvećih evropskih klubova.

Spominjani su španski velikani, prvo Real Madrid, zatim i Barcelona, gdje bi Miralem preuzeo ulogu legendarnog Andresa Inijeste (Iniesta), koji će veteranske dane provesti u Japanu.

U red su stali i engleski giganti, prije svih Čelzi i njegova navodna ponuda teška 70 miliona eura. Međutim, nakon što su londonski "Plavci" dobili bitku s rivalskim Mančester sitijem za Napolijevu vedetu Žoržinja (Jorginho), upravo su "Građani" postali aktuelni kao moguće odredište za Pjanića.

Navodno je naš reprezentativac upravo tip veznjaka kakvog traži trener prvaka Engleske Pep Gvardiola (Guardiola).

Dodaje se da bi prelazak u neki od spomenutih klubova donio Pjaniću mnogo više novca nego što ima u prvaku Italije, no i precizira da Miralem želi ostati i igrati u dresu Juventusa s najvećom svjetskom zvijezdom, velikim pojačanjem iz Reala Kristijanom Ronaldom (Cristiano).

Vrhunska tehnika

I trener Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri) ima ogromno povjerenje u Pjanića, koji se u Torinu profilirao kao povučeni plejmejker, igrač kojeg krase vrhunska tehnika, pregled igre i, naročito, perfektna dodavanja.

Miralem, također, ima i reputaciju jednog od najboljeg izvođača prekida u svijetu nogometa.

Sve su to argumenti koji govore u prilog tome da se igra "Stare dame" teško može zamisliti bez Pjanića, ali i zbog kojih je jednako teško očekivati da će splasnuti interesiranje najbogatijih klubova za njegove usluge.

Stigao iz Rome

Pjanić je prošle sezone postigao sedam golova uz 14 asistencija za Juventus u svim takmičenjima. U redove diva iz Torina je stigao u ljeto 2016. godine iz rivalske Rome za odštetu od 32 miliona eura.

U Romi je igrao pet godina. Prije toga je nastupao za francuske klubove Mec i Lion. Dres reprezentacije BiH do sada je oblačio u 79 mečeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.