MUNDIJAL 2018 Kapiten Francuske uoči sutrašnjeg finala SP-a

Loris: Hrvatska ima dodatni kvalitet, moramo da ostanemo mirni

Sportske.net
14.07.2018 18:32

Foto: Ugo Loris ( AFP)

Kapiten Francuske Ugo Loris (Hugo Lloris) rekao je danas da je njegova ekipa zatvorena u svom svijetu i da pokušava da bude izolovana pred sutrašnje finale Svjetskog prvenstva, za koje je rekao da će timu trebati mnogo koncentracije. 

U Francuskoj vlada euforija i narod i javnost već vide Francusku kao prvaka svijeta. Koliko to dopire do igrača i koliko je teško sačuvati se od te euforije? 

 - Da budem iskren, mi smo zatvoreni u nekom svom svijetu. Znamo, naravno, šta se dešava u Francuskoj, pogotovo kad smo vidjeli snimke sa ulica, ali daleko od toga da mislim da smo već pobijedili. Sutra nas čeka težak protivnik, koji je isto kao i mi zaslužio ovo finale. To je ekipa koja je pokazala kvalitet, karater i trebat će nam velika koncentracija da odigramo dobro - rekao je Loris.

Iskusni golman, kome je ovo treći Mundijal, nije štedio riječi hvale o Hrvatima. 

 - Kao što sam i ranije govorio, Hrvatska je demonstrirala svoj karakter, koji je nevjerovatan. Pokazala je to na ovom turniru, tri puta je prolazila poslije produžetka, a to govori da ekipa ima nešto posebno. Ima i igrački kvalitet, naravno, ali ovaj podatak pokazuje da ima i dodatni, specijalni kvalitet. Morat ćemo da odigramo na vrlo visokom nivou i spremamo se i fizički i mentalno -  rekao je golman "galskih pijetlova".

Hrvatska je prolazila na penale, a pogotovo se istakao njen golman Danijel Subašić. Da li se spremate i za to? 

Mislim da je cilj da se koncentrišemo na jednu stvar, a to je utakmica. Naravno, ako dođe do penala, znamo da je Subašić bio čudesan, ali prije toga nas čeka borba i mnogo energije koju treba da uložimo, bez obzira da li u 90 ili 120 minuta. Mi to znamo, to je bila naša snaga od početka.  Mislim da je pravo vrijeme da se sjetimo napora koji smo uložili. Ne želimo da se opustimo. Treba sutra da se nametnemo od samog početka, i da kontrolišemo meč -  rekao je Loris.

Oglasi

NA VRH