Foto: Admir Đono

Admir Đono, nogometaš kojeg nazivaju novim Džekom: Neočekivani transfer iz Bugojna do Austrije

Autor: Avaz Sport
15.07.2018 15:18
A
A
A

Perspektivni Admir Đono jedan je od onih kojima se, sudeći po komentarima nogometnih stručnjaka, smiješi blistava budućnost na zelenom travnjaku.  

Ovaj talentirani mladić, uz pomoć biznismena Franje Franjića, boravio je u Beču, gdje je imao nekoliko treninga s Tonijem Polsterom, jednim od najpoznatijih nogometaša Austrije. 

Učestvovao je i na velikom nogometnom turniru koji je već tradicionalan u Austriji. Zahvaljujući brzoj igri i vještoj nozi, Đono je „zapao za oko“ nekolicini tamošnjih menadžera pa su sve prilike da bi uskoro mogao zaigrati za jedan od poznatijih klubova.

Ovaj talentirani Sarajlija koji inače igra u bugojanskoj Iskri, zahvaljujući svom zemljaku Franji Franjiću, na dobrom je putu da ostvari svoje snove.

- Pratio sam Admira na nekoliko treninga i zaista se vidi da momak ima potencijal, da je za puno veću ligu od one u kojoj trenutno igra. Bez puno razmišljanja odlučio sam da ga „poguram“ na turnir i nekoliko značajnih treninga i uopće se nisam pokajao. Vjerujem da će Đono za vrlo kratko vrijeme napraviti veliki transfer i zaigrati za jedan od klubova u Austriji, a poslije toga vrlo brzo napredovati još više – Franjićeva su očekivanja.

Admir je imao samo riječi hvale za svog zemljaka.

- Bez ikakvog uvjetovanja prihvatio je moj prijedlog da mi pomogne u toj želji da se još više i bolje dokažem. Neizmjerno sam mu zahvalan. Za vrijeme turnira u Austriji savladao sam nekoliko novih akcijskih tehnika koje će mi puno značiti ubuduće – kaže Admir, kojeg zbog brzine i vladanja loptom nazivaju novim Džekom.