NOGOMET

Admir Đono, nogometaš kojeg nazivaju novim Džekom: Neočekivani transfer iz Bugojna do Austrije

Admir Đono

Piše: Avaz Sport

15.7.2018

Perspektivni Admir Đono jedan je od onih kojima se, sudeći po komentarima nogometnih stručnjaka, smiješi blistava budućnost na zelenom travnjaku.  

Ovaj talentirani mladić, uz pomoć biznismena Franje Franjića, boravio je u Beču, gdje je imao nekoliko treninga s Tonijem Polsterom, jednim od najpoznatijih nogometaša Austrije. 

Učestvovao je i na velikom nogometnom turniru koji je već tradicionalan u Austriji. Zahvaljujući brzoj igri i vještoj nozi, Đono je „zapao za oko“ nekolicini tamošnjih menadžera pa su sve prilike da bi uskoro mogao zaigrati za jedan od poznatijih klubova.


Ovaj talentirani Sarajlija koji inače igra u bugojanskoj Iskri, zahvaljujući svom zemljaku Franji Franjiću, na dobrom je putu da ostvari svoje snove.

- Pratio sam Admira na nekoliko treninga i zaista se vidi da momak ima potencijal, da je za puno veću ligu od one u kojoj trenutno igra. Bez puno razmišljanja odlučio sam da ga „poguram“ na turnir i nekoliko značajnih treninga i uopće se nisam pokajao. Vjerujem da će Đono za vrlo kratko vrijeme napraviti veliki transfer i zaigrati za jedan od klubova u Austriji, a poslije toga vrlo brzo napredovati još više – Franjićeva su očekivanja.

Admir je imao samo riječi hvale za svog zemljaka.

- Bez ikakvog uvjetovanja prihvatio je moj prijedlog da mi pomogne u toj želji da se još više i bolje dokažem. Neizmjerno sam mu zahvalan. Za vrijeme turnira u Austriji savladao sam nekoliko novih akcijskih tehnika koje će mi puno značiti ubuduće – kaže Admir, kojeg zbog brzine i vladanja loptom nazivaju novim Džekom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.