MUNDIJAL 2018

Zlatko Dalić ne krije razočarenje: Tužni smo i ponosni, ostaje žal za titulom, ali to je fudbal

AFP

Vijesti.me

15.7.2018

Zlatko Dalić, selektor reprezentacije hrvatske, imao je pomiješane emocije nakon meča, i kako kaže ''finale je historija, ali poraz ipak, boli''.

- Čestitke Francuzima, mi smo tužni i ponosni. Odigrali smo dobru utakmicu, a penal nas je poremetio. Bilo je teže poslije takvog gola. Ostaje žal za titulom, ali to je fudbal - kazao je Dalić.

Selektor Hrvatske je kazao da ga rival nije iznenadio.

- Znali smo da će čekati kontru, ali nismo znali da ćemo primiti dva slučajna gola - kazao je Dalić.

Luka Modrić je proglašen za najboljeg igrača Mundijala.

- Nemamo sebi što da zamjerimo jer smo bili bolja ekipa veći dio utakmice. Nažalost, neki nesretni i nespretni golovi otišli su na njihovu stranu. Oni slave, ali mi možemo biti ponosni na ovaj turnir. Kad se smire reakcije moći ćemo trezvenije razmišljati. Ponosan sam na nagradu. Kad vidiš ovakvu podršku navijača to te čini još sretnijim. Znaš da si bez obzira na poraz napravio nešto veliko, ali kad dođeš ovako blizu, nije lako...- rekao je Modrić.

Šime Vrsaljko je naglasio da su on i njegovi saigrači ostavili srce na terenu.

- Nadam se da su svi vidjeli da smo dali sve što smo imali. Izgubili smo, ali možemo biti sretni, jer smo napravili nešto što će se pamtiti zauvijek. Ponosni smo na rezultat, na ponašanje na utakmicama, na navijače. Ovo je veliki dan za Hrvatsku - kazao je igrač Atletika.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.