NOGOMET

Prosinečki poslao poruku Vatrenima: Najgore je to raditi, nemojte

24sata.hr

16.7.2018

Najgore je praviti usporedbe koja je generacija bolja, to je stvarno nezahvalno, rekao je Robert Prosinečki (49) za HRT pred punim glavnim zagrebačkim trgom.

Satima prije nego će hrvatski reprezentativci uopće sletjeti na zagrebački Pleso, u Zagrebu je vladala navijačka euforija, a navijači su pokazali koliko im znači historijsko srebro.

- Obje su reprezentacije naplavile veliki uspjeh i svaka je generacija bila na svoj način dobra - rekao je razdragani Žuti, kako ga zovu, za HRT dok mu je pogled svako malo bježao na Trg da prati kako izgleda prava euforija.

Još prije finala SP-a Prosinečki je na HRT-u komentirao kako mu 'baš taj dio nedostaje iz '98. jer je tada bio na 'drugoj strani', a ovaj put ima prilike vidjeti koliko nogometni uspjesi znače svima. Zato nije skidao smiješak dok je promatrao Trg bana Jelačića koji se danas opet trese.

- Mi smo talentirana zemlja što se tiče sporta općenito a pogotovo nogometa. Dolaze neke nove generacije i nadam se da će i oni osvajati kupove i ćemo iz generaciju u generaciju biti sve bolji ako je to uopće moguće. Još jednom svaka čast dečkima, svaka čast selektoru Daliću i neka danas zasluženo slave - zaključio je Prosinečki.

- Još je jedna razlika između ovog SP-a i onog 98. A to su internet i društvene mreže koje cijelu priču dodatno 'zapale'. Za generaciju 98. je bronca bila nevjerojatna, kao i za sve koji su to s njima proživljavali. Ali danas je uz tehnologiju koju imamo nemoguće naglasiti što sve ovo znači za Hrvatsku. Ovaj nas rezultat obvezuje jer moramo biti svjesni da je vise od pola svjetske populacije gledalo Hrvate u finalu Svjetskog prvenstva jučer - komentirao je naš stručnjak za odnose s javnošću i strateško komuniciranje Damir Jugo u HRT-ovoj nogometnoj emisija 'Zabivaka' dok su iščekivali doček naših Vatrenih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.