MUNDIJAL 2018

Više od milion Francuza dočekalo prvake svijeta

Agencije

16.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Fudbalska reprezentacija Francuske sletjela je danas nešto prije 17.00 na pariški aerodrom Šarl de Gol, dan pošto je osvojila titulu prvaka svijeta na prvenstvu u Rusiji.

Oni sa aerodroma autobusom idu do avenije Šanzelize, gdje ih čeka veliki broj navijača. Selekcija Francuske će potom otići kod predsjednika Emanuela Makrona, koji će im, sa suprugom Brižit, u Jelisejskoj palati priredati svečani prijem.


Oko 3.000 ljudi pozvano je da proslavi njihov dolazak u vrtovima Jelisejske palate, među kojima brojni mladi iz fudbalskih klubova koji formiraju svjetske šampione, kao što je klub "Bondi" iz pariske oblasti gdje je počeo mladi Kilijan Mbape.

Pozvani su i sportisti koji su osvojili medalje na posljednjim Olimpijskim igrama kao i igrači ragbija mlađi od 20 godina koji su nedavno postali svjetski šampioni.

Posle dobrodošlice u počasnoj bašti Jelisejske palate francuski reprezentativci će razgovarati sa Emanuelom Makronom i njegovom suprugom, a zatim će im u bašti biti priređen prijem. Prijem će animirati Shejk, navijač francuskog tima koji će nastupati besplatno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.