MUNDIJAL 2018

Najskuplji i najbolji: Francuzi nakon 20 godina zasluženo na vrhu svijeta

N.D.

17.7.2018

Od selekcije koja je prije 20 godina bila na krovu svijeta, preko perioda kad su se svi zgražavali nad sudijskim odlukama koje su ih gurale i na velika takmičenja, do novih svjetskih prvaka. Reprezentacija Francuske ovog puta je bez mrlje osvojila Mundijal, iako će se neko baviti penalom u finalu.

Dječački san 

Laički, dovoljno bi bilo pogledati vrijednost učesnika Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji i prema tome reći da su Francuzi očekivano najbolji.

Najskuplja su reprezentacija svijeta, a jedina koja trenutno ima vrijednost veću od milijardu eura. Cijene su poznate, ali vrijednost su trebali potvrditi na terenu, uz napomenu da su bili druga najmlađa reprezentacija Mundijala. Uspjeli su pokazati da su najbolji i sada slave.

- Ovo je nama svima dječački san. Ponosni smo kao cijela nacija. Sada ćemo slaviti, jer smo to svi zajedno zaslužili - izjavio je reprezentativac Francuske Korentan Toliso (Corentin Tolisso).

Očekivano, svi su euforični, a jedan od najboljih igrača Francuske Antoan Grizman (Antoine Griezmann) osvrnuo se i na samo finale.

 Odličan rival 

- Hrvatska je bila odlična. Znali smo da neće biti lako, ali smo uspjeli u svojim namjerama. Bilo nam je jasno da igramo u finalu Svjetskog prvenstva i išli smo korak po korak – naglasio je Grizman.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.