KAJANJE

Venger: Moja najveća greška bila je što sam ostao 22 godine u Arsenalu

Arhiv

Avaz Sport

17.7.2018

- Morao sam ranije otići - ispovijedio se Arsen Venger (Arsene Wenger), bivši trener Arsenala.

Era francuskog profesora je za nama. Arsenal se navikava na život bez Vengera kao što se Venger navikava na svakodnevicu bez Emiratesa. Bilo je mučnih trenutaka posljednjih godina, ali niko ne može osporiti da je Venger promijenio fizionomiju i izgled jednog kluba.

Više od dvadeset godina proveo je u Londonu i otkrio da sada ne bi isto i ponovio. Tačnije, Venger je u razgovoru za engleske medije poručio da je napravio veliku grešku, što je tako dugo bio trener "Topnika".

- Moja najveća greška je što sam 22 godine bio trener Arsenala. Čovjek sam koji se voli kretati po svijetu. Ovako, osjećao sam se kao zatvorenik nekog osobnog ludog izazova, zarobljenik svojih ambicija. Ipak, vjerujem da sam s Arsenalom bio na rubu maksimuma i ponosan sam na taj podatak - poručio je Venger.

On je u Londonu osvojio 17 trofeja, od toga tri titule prvaka. Možda i nedovoljan broj, ali je činjenica da je iznjedrio nekoliko sjajnih igrača.

- Bilo je zaista vrhunskih nogometaša. Otkriće Tijerija Anrija (Thierry Henry) nešto je najbolje što mi se dogodilo. On je uvjerljivo najbolji igrač kojeg sam imao priliku trenirati - iskreno je dodao Venger.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.