LIGA PRVAKA

Zrinjski u Mostaru remizirao sa Spartakom iz Trnave i oprostio se od Lige prvaka

Željko Milićević

Avaz.ba

18.7.2018

Zrinjski je u Mostaru u revanš susretu prvog pretkola Lige prvaka remizirao sa Spartakom iz Trnave 1:1 i oprostio se od učešća u Ligi prvaka, obzirom da je u prvoj utakmici Spartak iz Trnave slavio s 1:0.

"Plemići" su bolje otvorili susret. U 13. minuti Todorović se izborio za prostor, izašao pred golmana, ali njegov udarac je zaustavila prečka. Dvije minute kasnije Spartak je došao do prednosti kada je kapiten Boris Godal pogodio glavom. U nastavku je slovački prvak imao inicijativu. Igrači Zrinjskg nisu uspijevali doći do prilike pa je prvo poluvrijeme završeno sa minimalnim vodstvom Spartaka. 

Zrinjski je sjajno počeo u drugom poluvremenu. U 58. minuti "Plemići" su stigli do izjednačenja kada je Todorović fantastično pogodio i vratio tračak nade domaćinu. U nastavku su fudbaleri Zrinjskog pokušavali na sve načine da dođu do potrebna dva pogodtka koja bi ih odvela dalje, no mreže su mirovale pa se tako slovački prvak plasirao u drugo pretkolo Lige prvaka, gdje će igrati protiv Legije iz Varšave. Bh. predstavnik će evropsku avanturu nastaviti u Evropa ligi, a bh. prvaku protivnik će biti malteška Valeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.