EVROPSKA LIGA

Sarajevo i na Koševu slavilo protiv Banantsa i plasiralo se u drugo pretkolo Evropske lige

Armin Durgut

Fena

19.7.2018

Sarajevo je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u revanš meču 1. pretkola Evropske lige savladalo Banants s 3:0 i sa ukupnih 5:1 plasiralo se u 2. pretkolo.

Nakon pobjede u Jerevanu rezultatom 2:1, izabranici Husrefa Musemića u današnji meč su ušli sa željom da još jedanput savladaju protivnika i obezbijede nastup u drugom kolu takmičenja.

Prvih dvadeset minuta susreta na Koševu proteklo je uz mirniju igru i dvije poluprilike "bordo" tima, a igra se rasplamsala u nastavku meča, kada su domaći počeli ozbiljnije napadati protivnika.  

Sarajevo je prijetilo preko Šišića, Velkoskog i Halilovića, ali promjene rezultata nije bilo. S druge strane i ekipa Banantsa je imala nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, koje su uglavnom kreirane dugim loptama, ali odbrana predstavnika BiH bila je na visini zadatka.  

U 31. minutu Mujakić nakon ubačaja iz kornera postiže gol za vodstvo Sarajeva, a sedam minuta kasnije Ahmetović snažnim udarcem povećava prednost "bordo" tima na 2:0.  

Banants je pred kraj poluvremena zaprijetio preko Peltiera, međutim njegov udarac nije bio precizan. Poluvrijeme je završeno sigurnom prednošću Sarajeva. 

U nastavku susreta nije bilo mnogo uzbuđenja, sve do 72. minute kada je Ahmetović lijepo proigrao Resića koji je pogodio za uvjerljivih 3:0.

Do kraja meča Sarajevo je rutinski sačuvalo prednost i zasluženo slavilo prolazak u 2. pretkolo Evropske lige.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.