NOGOMET "Najlajkovanija" slika ikad nekog sportiste na društvenoj mreži

Ronaldo pomjera granice, njegova fotografija na Instagramu ispisala historiju

Sportske.net
20.07.2018 14:11

Foto: Instagram

Najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) izazvao je tektonske poremećaje na ljetnoj transfer-pijaci prelaskom iz Real Madrida u Juventus.

Dok navijači Juventusa svode utiske i s nestrpljenjem čekaju na Ronaldov debi u crno-bijelom dresu, statističari se trude pohvatati konce u priči o rušenju rekorda i pisanja historije.

Vjerujemo da znate za podatak da je samo u prvih 24 sata od dolaska Kristijana Ronalda prodato više od pola miliona dresova Juventusa s njegovim imenom, ali to je tek početak priče o postavljanju novih rekorda. 

Prije tri dana, nakon što je potpisao ugovor s Juventusom, Kristijano Ronaldo je na svom Instagram profilu postavio fotografiju u dresu "Bjankonera" iza koje je ispisano "Cristiano".

Bilo je dovoljno da postavi sliku, a vjerujemo da je uz komentar "Forza Juve" administrator stranice samo "podložio priču" i krenuo sa žetvom lajkova.

Za samo tri dana slika je sakupila 11.580.000 lajkova na Instagramu i na taj način oborila sve rekorde kada su sportisti u pitanju. 

Spomenutom brojkom Ronaldova "Forza Juve" slika postala je najlajkovanija na Instagramu ikada, kada govorimo o profesionalnim sportistima.

Ujedno, ovo je postao peti najlajkovaniji post u historiji Instagrama i to samo potvrđuje koliko je Juve povukao dobar potez kada je angažirao Portugalca.

Forza Juve! #FinoAllaFine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

NA VRH