Ronaldo pomjera granice, njegova fotografija na Instagramu ispisala historiju

NOGOMET "Najlajkovanija" slika ikad nekog sportiste na društvenoj mreži

Ronaldo pomjera granice, njegova fotografija na Instagramu ispisala historiju

Najbolji fudbaler svijeta Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) izazvao je tektonske poremećaje na ljetnoj transfer-pijaci prelaskom iz Real Madrida u Juventus.

Dok navijači Juventusa svode utiske i s nestrpljenjem čekaju na Ronaldov debi u crno-bijelom dresu, statističari se trude pohvatati konce u priči o rušenju rekorda i pisanja historije.

Vjerujemo da znate za podatak da je samo u prvih 24 sata od dolaska Kristijana Ronalda prodato više od pola miliona dresova Juventusa s njegovim imenom, ali to je tek početak priče o postavljanju novih rekorda. 

Prije tri dana, nakon što je potpisao ugovor s Juventusom, Kristijano Ronaldo je na svom Instagram profilu postavio fotografiju u dresu "Bjankonera" iza koje je ispisano "Cristiano".

Bilo je dovoljno da postavi sliku, a vjerujemo da je uz komentar "Forza Juve" administrator stranice samo "podložio priču" i krenuo sa žetvom lajkova.

Za samo tri dana slika je sakupila 11.580.000 lajkova na Instagramu i na taj način oborila sve rekorde kada su sportisti u pitanju. 

Spomenutom brojkom Ronaldova "Forza Juve" slika postala je najlajkovanija na Instagramu ikada, kada govorimo o profesionalnim sportistima.

Ujedno, ovo je postao peti najlajkovaniji post u historiji Instagrama i to samo potvrđuje koliko je Juve povukao dobar potez kada je angažirao Portugalca.

Forza Juve! #FinoAllaFine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH