NOGOMET

Milan pobijedio poslije povratka u Evropu, sada su na redu pojačanja

Sportske.net

20.7.2018

Milan je vraćen u Evropu, kapiten Bonući (Leonardo Bonucci) se oglasio porukom da im je praktično vraćeno ono što su zaslužili na terenu. 

Ali, da li će on ostati. Gatuzo (Gennaro Gattuso) poslije pobjede danas protiv Novare od 2:0 u "Milanelu" je bio oprezan u procjenama, a sam kapiten, nije želio da odgovori na pitanje navijača hoće li i dalje nositi dres "Rosonera". 

Ima ponudu Pari Sen Žermena, Milan i dalje nije u dobroj finansijskoj situaciji, čekaju rasplet oko Donarume (Gianluigi Donnarumma), Gatuzo traži napadača. 

Pregovaraju sa Mendešom (Mendes) oko odlaska Andre Silve u Vulverhempton, platili su Portugalca 40 miliona eura, žele da izvuku novac. 

I dalje postoji kombinacija sa Moratom (Álvaro Morata), ali nekoga od igrača sa velikim ugovorima, Bonućija ili Donarumu će morati da prodaju. Čekaju da vide hoće li Čelzi poslati ponudu, ako proda Kurtou (Thibaut Courtois) za mladog golmana, a čeka se i transfer Kalinića u Atletiko. 

On je danas igrao protiv Novare, iako je jednom nogom u Madridu. I Karlos Baka (Carlos Bacca) je na prodaju, ali niko ne želi da plati za Kolumbijca 15 miliona eura koliko traži Milan. 

Inače, klub će dobiti novo rukovodstvo, odlaze "kineski ljudi" Fasone i Mirabel (Fasssone i Mirabellii), a Brazilac Leonardo će se vratiti i biti glavni u sportskom sektoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.