NOGOMET

Gvardiola nazvao Pjanića, Juventusu za njega ponudio 80 miliona eura, ali je ubrzo uslijedio šok

Goal.com

20.7.2018

Mančester siti ovoga ljeta neće dovoditi skupocjena pojačanja te kupovina Matea Kovačića i Miralema Pjanića više nije opcija, saznaje Goal.

Italijanski mediji pisali su posljednjih dana kako je Pep Gvardiola uspostavio kontakt s Pjanićem kako bi nagovorio da prijeđe na Etihad u poslu vrijednom oko 80 miliona eura.

S druge strane, Mateo Kovačić još je na početku Svjetskog prvenstva dao do znanja da želi napustiti Real Madrid i otići u klub u kojem će imati veću minutažu, a engleski mediji tvrdili su kako je jedan od glavnih kandidata za njegov potpis upravo Man. City.

No, od toga neće biti ništa jer su čelnici aktualnog prvaka procijenili kako im se navedene igrače ne isplati dovoditi po cijenama koje za njih traže njihovi klubovi. Svu pažnju usmjerili su na kupovine Freda i Jorginha koji su trebali doći za oko 50 mil. eura, no Brazilac je iz Šahtara preselio u gradskog rivala kod Murinja, a italijanski veznjak je za 57 mil. eura otišao za Sarijem u Čelzi, iako je Siti već sve dogovorio s Napolijem.

Goal saznaje kako su u Sitiju bili ozbiljno zainteresirani za Kovačića, Pjanića i Alcantaru, ali na kraju su postigli dogovor s Guardiolom koji je pristao i u iduću sezonu ući s gotovo nepromijenjenom momčadi, izuzevši otišlog Jaju Turea koji je ionako imao neznatnu minutažu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.