NOGOMET

Blistao u pretkolu Evropske lige: Bh. golman tvorac senzacije

Hamzić: Zasluge cijele ekipe

Avaz Sport

21.7.2018

Nisu izbacili neki veliki evropski klub, ali su bili potpuni autsajderi protiv Beitara iz Jerusalema.

Njihovih 0:0 u prvoj utakmici na domaćem terenu smatralo se uspjehom, a onda su pokazali da to nije sve. Gubili su sa 1:0 u Izraelu i u finišu stigli do preokreta. Gruzijska Čikura našeg golmana Dine Hamzića plasirala se, na iznenađenje svih, u narednu fazu takmičenja.

Hamzić je jedan od najzaslužnijih za prolazak Gruzijaca, a u razgovoru za “Dnevni avaz” ipak naglašava zasluge cijelog tima.

- Nakon prve utakmice, vidjeli smo da su stvarno jaka ekipa. I pored toga što smo vidjeli da će biti veoma teško, vjerovali smo da možemo doći do dobrog rezultata i, eto, na kraju smo uspjeli pobijediti. Drago mi je da sam dao doprinos, ali moram naglasiti da je cijela ekipa igrala dobro, da zasluge pripadaju svima - kaže bivši golman Sarajeva.

Podatak da u historiji nikad nijedna ekipa iz Gruzije nije uspjela proći prvo prekolo Evropske lige u fudbalu, govori koliki je uspjeh Čikure.

- Navijači su presretni. Cijela država pratila je ovaj uspjeh. Nevjerovatno je svima i svi mediji se bave ovim rezultatom. Mi smo veoma zadovoljni da smo usrećili navijače - naglasio je Hamzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.