NOGOMET

Nejmar s osmijehom reagirao na šale na njegov račun tokom SP-a

Nejmar ( Arhiv)

B92

21.7.2018

Nejmar (Neymar), najbolji igrač reprezentacije Brazila, kaže da je s osmijehom reagirao na šale na njegov račun tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Statističari su uredno izračunali da je najskuplji igrač u historiji fudbala na zemlji proveo više od četrnaest minuta, računajući i meč četvrtfinala protiv Belgije, dok je internet-zajednica još jednom pokazala koliko je maštovita montirajući raznorazne fotografije i videosnimke s 'kotrljajućim Brazilcem' u glavnoj ulozi. 

 - Vidio sam šale koje se odnose na moje navodno simuliranje, ali sam ih prihvatio sa širokim osmijehom. Čak sam jučer na svom profilu na Instagramu objavio baš jednu od tih šala i zezao se s djecom. Moj fudbal sastoji se od driblinga, a i nije baš da mogu kazati protivniku koji me čuva – 'Dragi, izvini, možeš li samo malo, hoću da postignem gol'. Pošto je to nemoguće, onda ga moram predriblati ili ga na bilo koji način prevariti - jasan je Nejmar.

Napadač Pari Sen Žermena ističe da je svjestan kako ljudi gledaju na sve to, ali naglašava da većina najčešće ne vidi i drugu stranu medalje – ogromnu bol koju trpi.

 

- Neće ni oni stajati i čekati da ih ja protrčim, koristit će svaku priliku da me fauliraju. Često sam brži i lakši od njih, pa gotovo uvijek slijedi start, a potom i reakcija glavnog arbitra. Mislite li zaista da želim da mi non-stop uklizavaju? Naravno da ne, jer je to veoma, veoma bolno. Također, znaju li da, isto tako, ostajem i po četiri, pet sati poslije utakmice na stadionu? Držeći led na nogama. Ali, oni koji to nisu iskusili, nikada neće ni razumjeti - zaključio je brazilski fudbaler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.