NOGOMET

Real se tome nije nadao: Modrićev dres najprodavaniji

Luka Modrić ( Arhiv)

Tportal.hr

21.7.2018

Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem proteklog SP-a, a u Madridu je zavladala totalna ludnica oko njega. Naime, španski dnevnik As saznao je kako je dres Luke Modrića postao najtraženijim nakon što je klub napustio Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo).

Portugalac je nakon prelaska u Juventus prodao više od pola miliona dresova i donio klubu zaradu veću od 50 miliona eura, a koliko je tačno Lukinih dresova prodano nakon SP-a iz Reala nisu htjeli otkriti.

'Najbolji igrač Svjetskog prvenstva pretvorio se između ostalog i u novog idola navijača Reala,' piše dnevnik As te naglašava kako pokušaj povećanja prodaje Benzeminih (Benzema) dresova nije uspio pa Isko (Isco), Asensio i Bejl (Bale) ostaju ispred njega, kao i Kejlor Navas (Keylor Navas) kojeg posebno cijene kupci iz Latinske Amerike. 

U svakom slučaju, u Realu se nisu nadali da bi Modrić i u jednom trenutku mogao postati najtraženiji kad su u pitanju klupski dresovi, s obzirom da je riječ o igraču koji nije bio medijski razvijan i nije se nikad gurao u prvi plan. No, čudesni uspjeh Hrvatske u Rusiji učinio je svoje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.