NOGOMET

Nejmar: Nije mi bilo do života nakon kraha Brazila

Goal.com

22.7.2018

Brazil je svoj put na Svjetskom prvenstvu u Rusiji završio porazom u četvrtfinalu od Belgije, puno prije nego što su peterostruki svjetski prvaci planirali.

- Bio sam neopisivo žalostan, nisam želio ni vidjeti loptu niti gledati preostale utakmice na SP-u! Ali, to je sada iza mene. Moj sin, porodica i prijatelji me nisu htjeli vidjeti kako tugujem i zbog njih sam se morao promijeniti - rekao je Nejmar.

Brazilska zvijezda je prošlog ljeta u rekordnom transferu vrijednom 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG, a navode o prelasku u Real Madrid je nazvao - samo špekulacijama.

Umjesto zbog dobrih igara, Nejmar je za vrijeme Svjetskog prvenstva pažnju javnosti privlačio zbog pretjeranih reakcija nakon kontakta s protivničkim igračima:

- Ne znam zašto, ali ljudi će prije kritizirati igrača na kojem je napravljen prekršaj, nego onog koji ga je učinio. U Rusiju sam otišao kako bih igrao nogomet i kako bih pobijedio protivnika, a ne da primam udarce. Kritike su bile pretjerane, ali dovoljno sam odrastao i znam kako se nositi s tim stvarima.

- Ne mogu biti sudac i igrati u isto vrijeme, ali vjerujete mi da postoje trenuci kada bih rado to učinio - zaključio je Nejmar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.