NOGOMET

Predsjednik Napolija: Hoćete titule? Navijajte za Juventus

B92

23.7.2018

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis (De Laurentiis) poručio je navijačima da neće prodavati klub i da počnu navijati za Juventus ako žele titule.

Napoli se sprema za sezonu u svom trening centru u Dimaru i navijači su iskoristili priliku da uzmu autograme i popričaju sa predsjednikom kluba.

Jedan od njih ga je pitao bi li klub mogao biti prodat kineskim investitorima.

- Sanjanje ne znači život, možete da sanjate, ali onda se probudite. Sanjate li uvijek o istoj stvari? Vi Napolitanci biste to i zaslužili ako bih klub prodao Kinezima. Dok god sam živ, Napoli će biti moj. Prošle sezone smo primjećeni u ligi, zar ne znate da u njoj ima 19 timova? - rekao je De Laurentis i dobio odgovor da navijači žele da pobjeđuju.

- Onda počnite da navijate za Juventus. Vi navijači također treba da potrošite novac i osigurate naše poteze na transfer tržištu. Mi svoj dio posla radimo...", rekao je predsjednik Napolija.

Navijači su se požalili da su sezonske ulaznice za utakmice Napolija skupe, na šta je prvi čovjek kluba rekao da bi sezonska trebalo da košta mnogo više, te da neće biti problema kada Napoli bude imao novi stadion.

Napoli je prošlu sezonu završio na drugom mjestu iza Juventusa, sa četiri boda zaostatka u odnosu na torinskog giganta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.