EVROPSKA LIGA

Musemić: Ako pokažemo disciplinu, možemo nešto uraditi protiv Atalante

Musemić: Imamo šansu protiv Atalante

Fena

24.7.2018

Fudbaleri Sarajeva otputovali su u italijansku Ređo Emiliju, gdje će u četvrtak, 26. jula, igrati prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige protiv Atalante.  

Trener Sarajeva Husref Musemić rekao je uoči odlaska svog tima u Italiju da je Atalanta kvalitetan protivnik koji će, vjerovatno, igrati visoki presing, ali da Sarajevo može nešto uraditi ako ekipa pruži svoj maksimum.

- Pokušali smo se upoznati s ekipom Atalante gledajući utakmicu protiv Herte i mislim da, ako budemo maksimalno disciplinirani i ne ostavimo im puno prostora, možemo nešto uraditi. Oni igraju visoki presing i ne dozvoljavaju protivniku da se razigra, imaju tri igrača u napada, a koriste dosta i bokove - rekao je Musemić.

Trener Sarajeva ističe da je svojim igračima rekao ono što je njemu davno kazala legenda Sarajeva Svetozar Vujović, a to je da "oni ne lete, i oni hodaju po zemlji".

- Jesu kvalitetniji, ali mi moramo dati sve od sebe. Igraju s tri igrača u zadnjem redu, a nekada ostanu i dva, međutim, jako se brzo vraćaju u odbranu i teško je to iskoristiti. U svakom slučaju nas očekuje težak posao - objašnjava Musemić.

Osvrnuo se i na poraz od Radnika u prvom kolu Premijer lige BiH te rekao da, ako treba tražiti krivca za poraz, onda je taj krivac on.

- Ako je neko kriv, onda sam to ja. Htio sam odmoriti neke igrače, ali smatram da nismo zaslužili poraz, barem u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme trebamo što prije zaboraviti, ali ta je utakmica meni otvorila oči. Neki igrači jednostavno nisu u situaciji da traže minutažu - naglašava šef struke FK Sarajevo.

Dodaje da igrači Sarajeva trebaju znati da, kada igraju za Sarajevo, mogu dobiti šansu da se pokažu u velikim utakmicama, kao što je meč protiv Atalante, te se nada da će im to biti dodatni motiv da daju maksimum i na najbolji način prezentiraju FK Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Utakmica između Atalante i Sarajeva bit će odigrana u četvrtak, 26. jula, u 20.30 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.