EVROPSKA LIGA

Nogometaši Sarajeva večeras imaju zvanični trening na Mapei stadionu

Fena

25.7.2018

Delegacija Fudbalskog kluba Sarajevo stigla je kasno sinoć u Parmu, gdje će biti smještena tokom naredna dva dana uoči utakmice 2. pretkola kvalifikacija za Evropa ligu protiv Atalante. Susret će se igrati u četvrtak na Mapei stadionu u Ređio Emiliji s početkom u 20.30 sati. 

Ekipa i stručni štab su spremni za meč protiv favoriziranog protivnika iako nije bilo mnogo vremena za pripremu utakmice zbog činjenice da je UEFA tek u petak potvrdila da će Atalanta biti protivnik FK Sarajevo u ovoj fazi takmičenja.

Pomoćni trener bordo tima Dženis Ćosić kazao je da su u klubu imali samo pet dana da naprave pripremu i analizu protivnika.

- Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja igra u dosta neobičnom sistemu igre. Pokušali smo, naravno, da otkrijemo njihove mane, ali svakako da imaju mnogo više vrlina. Mogu da kažem da apsolutno vjerujemo u naše momke da mogu da odgovore svim zahtjevima, već smo napravili dva taktička treninga kao pripremu za Atalantu i reakcija igrača je bila pozitivna. S dobrom realizacijom naših zamisli na terenu nadamo se jednom dobrom rezultatu uoči revanša - kazao je Ćosić.

Nogometaši Sarajeva jutros su imali lakši trening istezanja i razgibavanja, a večeras od 20.30 sati očekuje ih i zvanični trening na Mapei stadionu, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Bordo tim će u Bergamu imati podršku 300 navijača tima sa Koševa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.