NOGOMET

Real Madrid mu ponudio mjesto trenera, a on zaprepastio odgovorom

Telegraf

25.7.2018

Malo je trenera na svijetu, vjerovatno da se mogu izbrojati na prste jedne ruke, koji bi na poziv velikog Real Madrida, rekli "ne, hvala".

Baš to je bio odgovor koji su čelnici trostrukog uzastopnog prvaka Evrope dobili od njemačkog trenera Julijana Nagelsmana (31), o čemu je ovaj pričao za portal 11Freunde.

- Madrid me je zvao... - otkrio je Nagelsman.

Da podsjetimo, riječ je o najmlađem treneru koji je vodio neki klub iz najjačih liga Evrope, kao 29. godišnjak je preuzeo ekipu koju i danas vodi, Hofenhajm, sa kojom je prethodne sezone postigao najveći uspjeh u karijeri - treće mjesto u Bundesligi i plasman u Ligu prvaka.

Mnogi Nagelsmana smatraju za najperspektivnijeg trenera na svijetu, predviđaju mu veliku karijeru, a zna se gdje, prije ili kasnije, takvi završe: samo u najvećim klubovima. Real ga je, očigledno želio prije svih i odmah, ali dobili su neočekivan odgovor...

- Ko bi još na mom mjestu odbio ponudu Reala? Neki Fudbalski klub u Univerzumu ne postoji, tako da ne postoji veći klub od Reala na planeti - pojasnio je mladi stručnjak, čiji je stav da ne preuzme Real za svako poštovanje, i primjer svim mladim trenerima čija je karijera u povoju.

Zdrav rezon je Nijemca je presudio.

- Imam samo 31 godinu, ukazaće mi se druga šansa. Nisam želio da mijenjam zemlju u kojoj radim. Možda bih dobio posao u Realu da sam zaista "išao" na to. Tu su i porodični razlozi, zbog kojih mi odlazak u inostranstvo ne bi toliko odgovarao - rekao je Nagelsman, koji se, i to je poznato, "obećao" Red Bul Lajpcigu koji ga čeka od naredne sezone.

Stepenik po stepenik, to je parola ovog momka koji vrlo dobro zna šta radi, a Real neka sačeka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.