PREDSJEDNIK ROME

Palota: Barcelona je intervenirala neetično, oprostit ću im samo ako nam daju Mesija

AFP

Avaz Sport

27.7.2018

Predsjednik Rome ogorčen je na Barcelonu koja je Romi "otela" Malkoma (Malcom Filipe Silva de Oliveira), dojučerašnjeg igrača Bordoa. 

Naime, Malkom je trebao potpisati za Romu, ali Barcelona je stala na put i dovela Malkoma u svoje redove. Džejms Palota (James Pallotta) je izjavio da bi Barceloni oprostio samo ako Romi pošalje Lionela Mesija (Messi).

Malkom je navodno sve dogovorio s Romom i čekalo se da se pojavi u Rimu da bi i zvanično postao igrač rimskog tima, ali Barcelona je intervenirala i 21-godišnje krilo iz Brazila dovela u svoje redove.

- Barcelona je intervenirala neetično. Monči (Mnchi - Ramón Rodríguez Verdejo) je imao dogovor s agentom od igrača. Mi smo pokrenuli tužbu i izgleda da će Bordo morati svjedočiti. Jučer nam se Barcelona izvinila, ali ne prihvatam izvinjenje. Jedini način da prihvatim izvinjenje je da oni odluče dati nam Mesija - kazao je Palota.

Malkom je igrač kojeg je tražilo mnogo klubova, a na kraju je za 41 milion prešao u Barcelonu iako je imao dogovor s Romom.

Sportski direktor Rome je ranije opisao cijeli slučaj gdje je kazao da je predsjednik Bordoa od Rome tražio veću cifru od one koju nudi Barcelona. Nakon što je Roma prvi put podigla cifru koju nudi, iz Bordoa su javili da žele još nakon što je i Barcelona podigla ulog. Tada je Monči odustao "jer nije želio učestvovati u aukciji".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.