INTERNACIONALCI

Armin Hodžić: Potrudit ću se da selektor Prosinečki razmisli o meni

Piše: G. ŠUMAR

27.7.2018

Napadač zagrebačkog Dinama Armin Hodžić u razgovoru za „Dnevni avaz“ osvrnuo se na uvjerljivu pobjedu (5:0) „Modrih“ u 2. pretkolu Lige prvaka protiv izraelskog Hapoela BŠ. 

Nemamo pravo na kiks

- A zaigrala raja fudbal pa dobila 5:0. Šalim se malo, ali istina je da smo Gojak, Hajrović i ja imali svoj doprinos u pobjedi. Veselim se zbog njih, zbog ostalih suigrača i zbog navijača koji su stigli u velikom broju. Ovakav Dinamo svi žele vidjeti - izjavio je Hodžić.

S obzirom na rezultat iz prve utakmice, revanš (ne)će biti samo formalnost.

- Ne prihvatamo to. U fudbalu je sve moguće i siguran sam da će nam trener reći da budemo maksimalno koncentrirani u uzvratu. Blizu smo prolaska, ali slavit ćemo kada bude gotovo.

Hodžić ističe da se dobro osjeća.

- Lagan sam. Očito smo dobro radili na pripremama pa nam se vraća kroz rezultat. Mi moramo biti što bolji na početku sezone jer su nama kvalifikacije veoma važne. Tu Dinamo nema pravo na kiks. Lani smo ispali od Albanaca, ove godine moramo u neku skupinu. Svi bismo mi u onu od Lige prvaka, ali osnovni cilj je Evropska liga.

Pozitivna fudbalska atmosfera koju je u Hrvatskoj napravila reprezentacija sigurno će pomoći Dinamu da ove godine napravi iskorak u Evropi. 

- Trebali ste vidjeti kako Zagreb diše ovih dana. Pa cijeli grad je izašao na ulice i to se još osjeti nakon Svjetskog prvenstva. Mi smo imali dobru posjetu protiv Hapoela i nismo razočarali navijače, što znači da ih očekujemo i na sljedećoj utakmici.

Živim od golova

Ovakvim igrama i golovima Hodžić će ponovo biti u najužem krugu za reprezentaciju BiH.

- Reprezentacija BiH je sveti cilj i tome je sve podređeno. Volim biti dio toga i svaki moj trening i nastup za Dinamo je u svrhu toga. Napadač sam, živim od golova i mogu se pohvaliti da sam u utorak zabio službeni 50. gol za Dinamo. Nije to mala stvar u klubu koji je odgajao svjetske top napadače. Znam da selektor Prosinčeki gleda naše utakmice i potrudit ću se da razmisli o meni – za kraj kaže Hodžić.

Član Dinama je i Luka Menalo, koji je skupio dva nastupa za BiH. U kadru “Modrih” je i Emir Dilaver, rođen u Tomislavgradu, ali je on prošao sve omladinske selekcije Austrije.

Visina obeštećenja

Hodžić uopće nije želio razgovarati o ljetnom prijelaznom roku, u kojem ga već dugo „sele“ na razne destinacije, posljednja je škotski velikan Glazgov rendžersa. Međutim, kako smo saznali u klubu s Maksimira, interesiranja i ponuda za njega, ali i Amera Gojaka, Izeta Hajrovića, ima uvijek.

A hoće li biti prodaje zavisit će od visine obeštećenja. Minimalna cijena za naše reprezentativce nije ispod 5.000.000 eura. Kako kažu na Maksimiru, žive od prodaje, ni od čega drugog. S druge strane, novi trener Dinama Nenad Bjelica često u medijima ističe da mu je za ostvarivanje klupskih ciljeva potreban širok kadar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.