TRANSFERI

Bičakčić sve bliže HSV-u

Bičakčić: Mijenja Papadopulosa i(li) Janga

G. Š.

28.7.2018

Naš reprezentativac iz Hofenhajma Ermin Bičakčić, koji već skoro cijeli mjesec "pregovara" s Trabzonsporom, trenutno je, ipak, najbliži prelasku u njemačkog drugoligaša HSV-e.

Naime, Kirijakos Papadopulos (Kyriakos Papadopoulos) i Jang (Gideon Jung) u narednih šest mjeseci neće uspjeti sanirati povrede koljena, tako da Hamburger SV mora tražiti pojačanje na centralnim stoperskim pozicijama. Glavni kandidat je, kako prenosi njemački "Fussballtransfers", naš Bičakčić.

- Moramo uraditi nešto u unutrašnjoj odbrani. S druge strane, dobro smo pokriveni na svim ostalim pozicijama - izjavio je sportski direktor HSV-a Ralf Beker (Becker).

Tragom ove informacije, koju smo u "Dnevnom avazu" najavili prije šest-sedam dana, ponovo smo pokušali kontaktirati našeg reprezentativnog defanzivca, koji do 2020. godine ima ugovor s Hofenhajmom, ali on već duže vrijeme nije dostupan.

Podsjetimo, Bičakčić je u prošloj sezoni upisao samo 13 nastupa, u svim takmičenjima, a ni ove u klubu iz Sineshajma nije u prvom planu. Zbog toga je odlučio da potraži novu sredinu za dokazivanje.

Kako nezvanično saznajemo, postoji mogućnost i da Hofenhajm posudi našeg reprezentativnog stopera HSV-u, što je trenutno i najrealnija opcija. Jer, prema informacijama iz Sineshajma koje su prenijeli turski mediji, Hofenhajm je od Trabzona za Bičakčićeve papire tražio odštetu od 3.000.000 eura.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.